YKS Ne Zaman? YKS 2021’de Hangi Konular Çıkacak?

0
9678
2021 YKS ne zaman?

YKS tarihi hakkında son açıklama geldi. Öğrenciler hangi konulardan sorumlu olacak? YKS’de hangi konular çıkacak? YKS ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk merak edilen konularda önemli açıklamalar yaptı. 16.09.2020’de Memleket Meselesi programına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında planlanan uygulamalar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Sınavların okullarda yapılması planlanıyor

Ziya Selçuk yaptığı açıklamalarda yapılacak sınavların okullarda yüz yüze yapılmasının planlandığını belirtti. Öğrencilerin uygun koşullarda sınavlara okullarda girmesi için çerçevenin belli olduğunu ve okulların gerekli ayarlamaları yapacaklarını açıkladı. Okullar sınavlar için farklı sınıfların sınavlarını farklı zamanlarda yaparak yeterli mesafeyi sağlayacak ayarlamaları yapacak.

Tüm öğrenciler bütün müfredattan sorumlu olacak

Ziya Selçuk geçen yıl alınan kararların o zamanki koşullara uygun olduğunu açıklayarak bu yıl durumun farklı olduğunu belirtti. EBA sistemindeki yetersizlikler, dezavantajlı durumdaki öğrenciler için alınması gereken tedbirlerdeki eksikliklerden bahseden bakan, bu koşullarda sınav yapmanın veya bu konulardan öğrencileri sorumlu tutmanın haksızlıklara yol açabileceğini belirtti. Bu yıl gerekli tedbirlerin alındığını ve tüm öğrencilerin müfredattan sorumlu olacağını belirtti.

8. sınıf ve 12. sınıf için özel destek paketleri

Tüm öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olması konusunda yaptığı açıklamalarda bakan sınav yılında olan 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri için EBA sisteminde çok özel destek paketleri olduğunu ve hiçbir yıl olmadığı kadar örnek soru, ders anlatım videosu olduğunu; öğrencilerin konu anlatımları için oluşturulan video kütüphanede farklı alternatiflere sahip olduğunu belirtti.

Okullarda alınacak özel tedbirler

Bakan okullarda yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin birlikte devam edeceğini ifade ederek bu konuda özel tedbirler alındığını anlattı. Bu tedbirlerin detaylarını da açıkladığı programda farklı durumlarda ne gibi planlar yapıldığına ilişkin bilgiler verdi.

Sınav tarihleri

2020 yılında LGS ve YKS sınav tarihlerinde değişiklikler yaşanmıştı. Bu sınavların bu yıl hangi tarihlerde yapılacağına ilişkin soruya Ziya Selçuk sınavları her yıl yapıldıkları dönemde yapmayı düşündüklerini ve planlamaların buna göre yapıldığını belirterek cevap verdi. Bu planların salgın gündemine ilişkin değerlendirmeleri belirleyici olan bilim kurulunun kararları ile şekillenebileceğini anlatan Milli Eğitim Bakanı, bu konularda verilen kararların çok boyutlu olduğunu ve salgının seyrine göre gerekli değişikliklerin yapılmasının her zaman masada olduğunu da ekledi.

YKS ne zaman yapılacak? LGS ne zaman yapılacak?

Bu durumda LGS 6 Haziran 2021 tarihinde, YKS oturumları da 19 ve 20 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Sınav tarihlerine ilişkin yapılan değişiklikleri takip etmek için https://universkop.com/yks-sayac-kac-gun-kaldi-geri-sayim/ sayfamızı takip edebilirsiniz.

2021 TYT-AYT Konuları ve Soru Dağılımı

2021 TYT konuları ve 2021 AYT konuları arayanlar için konular ve soru dağılımları sayfalarımız bu sayfada derlendi. YKS konuları listemizden dilediğiniz dersin konu ve soru dağılımı sayfasını inceleyebilirsiniz.

TYT-AYT Matematik Konuları ve Soru Dağılımı 2020

TYT-AYT Matematik Konuları ve Soru Dağılımı 2024

6
AYT-TYT Matematik Konuları ve AYT-TYT Matematik Soru Dağılımı, tablo halinde ÖSYM verilerine göre sizin için derlendi. AYT-TYT Matematik Konuları ve AYT-TYT Matematik Soru Dağılımı...
AYT ve TYT Fizik Konuları ve Soru Dağılımı

TYT ve AYT Fizik Konuları ve Soru Dağılımı 2024

4
AYT ve TYT fizik konuları bütün detaylarıyla burada. 2021-2022-2023 YKS AYT ve TYT fizik soru dağılımı tabloları sayfanın sonunda yer alıyor. Özenle hazırlanan bu...
TYT ve AYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımı

TYT ve AYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımı 2024

11
TYT ve AYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımı tablo halinde ÖSYM verilerine göre sizin için derlendi. 2024 TYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımı bütün...
TYT-AYT Biyoloji Konuları ve Soru Dağılımı 2020

TYT-AYT Biyoloji Konuları ve Soru Dağılımı 2024

2
AYT-TYT Biyoloji Konuları ve AYT-TYT Biyoloji Soru Dağılımı, tablo halinde ÖSYM verilerine göre sizin için derlendi. AYT-TYT Biyoloji Konuları ve AYT-TYT Biyoloji Soru Dağılımı...
[/vc_column]

En Çok Okunanlar

Güncel

Bu sayfayı oylayın!

Önceki İçerikBir Yaşam Stili: Pilates!
Sonraki İçerikFurkan Celep’in Anısına
Malatya Fen Lisesi’nde öğrenci iken içindeki sosyal bilim aşkını keşfetti. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nden mezun olduktan sonra yine ODTÜ’de Medya ve Kültürel Çalışmalar Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Araştırma görevlisi olarak çalıştığı sırada ODTÜ Tanıtım Ofisi Koordinatörü olarak görev aldı. O günden beri üniversiteye hazırlanan gençlerle kurduğu bağı koparmadı. Çalışanbaba instagram blogunda eşitlikçi ebeveynlik rollerini özendirmek için paylaşımlar yapmakta ve hayatın anlamını hatırlatacak baba şakaları yapmaktadır. Misyonu, üniversiteye hazırlanılan yılların kayıp değil kazanç olmasını sağlamaktır.
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör