Bir Yaşam Stili: Pilates!

0
1423
Pilates

Günlük hayatta bulunduğumuz her eylemden öncelikle bedenimiz etkilenir. Düzenli olarak yaptığımız oturma, çömelme, ayakta durma ya da yatma aktiviteleriyle bedenin karşılaştığı değişken çevre koşulları postür (duruş) üzerinde belirleyici olabilir.

Bu koşulların sonucunda  postür bozulmaz fakat koşullara adapte olur. Bu adaptasyon sürecinde kas-iskelet hizalanmasında hatalar ve/veya bu hatalardan kaynaklanan ağrılar oluşabilir. Gerek bu hatalı dizilimin ve ağrıların önüne geçmek gerekse uzun yıllar genç kalacak şekilde sağlıklı kalarak yaşayabilmemizi sağlayacak 4 temel şey ise:

1. Aktif olmak

Düzenli hareket etmek (günlük 10000-20000 arası adım, 50-60 basamak merdiven inip çıkmak, 2 saatten uzun süre oturmamak!

2. Düzenli ve sağlıklı beslenmek

Her besinden belirli bir miktarda ve mevsiminde tüketmek!

3. Düzenli uyku!

4. Doğru egzersiz

Bu maddelerin ilk 3 tanesi kişinin çoğunlukla kendi kendini disipline edebilmesine bağlı iken egzersiz konusunda kişiyi doğru yönlendirebilecek birçok method mevcuttur. Bu metodlardan biri olan, kendimde 6 yıldır uyguladığım ve birden fazla bedensel ve zihinsel gelişme sağlamama yardımcı olan pilates, tüm dünyada kabul gören fizyoterapi temelli bir rehabilitasyon yöntemidir. Öncelikle Birinci Dünya Savaşı’nda yatarak tedavi gören hastalar için gelişitirilen, modern egzersiz ekipmanlarının bulunmasına katkı sağlayan; kişiye düşük tempoda az enerji harcayarak kendi kendini mobilize etme, kaslarını kuvvetlendirme ve bu sayede fiziksel uygunluk düzeyini koruyabilme imkanı tanıyan pilates ile günlük işlerinizi daha kolay daha verimli ve daha doğal hale getirmek ve de daha fit bir görünüm elde etmek çok mümkün!

Pilates nedir?

Pilates sadece bir egzersiz değil! Dayandığı prensipler gereği devamlı, düzenli ve akıcı uygulandığında fiziksel gücü, esnekliği, koordinasyonu arttıran, stresi azaltan, zihinsel odaklanmayı güçlendiren, iyi duyuları geliştiren bir fiziksel ve zihinsel kondisyon sistemi! Sağlıklı bir kişinin güçlü bir zihin yapısına ve bu zihinsel yapının gücünü vücudun tüm kontrolünü sağlamak için kullanmasına ihtiyacı var. Bu nedenle, odağına beden ve zihin bağlantısını alan pilates metodu düşünceyle vücudu yönetmeyi öğreterek her konuda fazlasıyla gelişmeni sağlayacak!

Nasıl pilates yapabilirim?

Benimle pilates yapmaya güçlü bir adımla başlamak, bedensel ve zihinsel olarak nerede olduğunu gözlemlemek istiyorsan senin için hazırladığım egzersizler var.

Her harekette performansını gözlemleyerek ve sakatlanma riskine girmeden verdiğim kolay ve zor varyasyonlarda bana eşlik et. Bunu her hafta en az 3 kez uygula! Şimdiden büyük bir dönüşüm kapıda. Aşağıda senin için çektiğim videoları bulabilirsin.

1. Tüm vücut egzersizi

2. Omurga esnetme

3. Mobilizasyon egzersizi

Bu sayfayı oylayın!

Önceki İçerik2020 Yılında İsimleri Değiştirilen Bölümler
Sonraki İçerikYKS Ne Zaman? YKS 2021’de Hangi Konular Çıkacak?
Şelale Özdemir
Şelale, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar masa başında ders çalışmanın ve ağır kitaplar taşımanın bedende yarattığı negatif etkileri yok edeceğine inanarak 2013 yılında pilatese başladı. 2016 yılına kadar geçen sürede İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Siyaset Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’nda eğitimine devam eden ve Araştırma Görevlisi olarak çalışan Şelale, 3 yıldır ara vermeden pratiklerine devam ettiği pilates sayesinde bedensel ve zihinsel dayanıklılığının arttığını, konsantrasyonunun geliştiğini ve duruşunun iyileştiğini gördükten sonra onu hayatının merkezine almaya karar verdi. Mat Pilates, Reformer Pilates ve Hamile Pilatesi üzerine eğitmenlik eğitimlerini tamamladıktan sonra kariyerine bu alanda devam ederek 2018 yılında kendi stüdyosunu açtı. Şimdilerde ise derslerini birebirde ‘online’ verirken aynı zamanda ‘Şelale Özdemir & Pilates’ YouTube kanalı üzerinden yarattığı akışları takipçileriyle paylaşıyor. Bu yoldaki en önemli amacı başkalarının hayatına da pilates aracılığıla dokunarak kendinde deneyimlediği pozitif etkiyi onlarda da yaşatmak.
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör