TYT ve AYT İçin Aylık Plan ve Takip Çizelgesi

1
165655
Aylık Çalışma Planı

TYT ve AYT için aylık plan ve takip çizelgesiAylık plan nedir? Aylık plan nasıl doldurulmalı? Aylık plan nasıl kullanılmalı? Aylık plan nasıl indirilir? TYT ve AYT çalışmalarında aylık plan nasıl yapılır? Bu soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Sevgili Üniverskop takipçileri, sizler için Ertan Sinan Şahin tarafından hazırlanan aylık plan ve takip çizelgesini buradan indirebilirsiniz. TYT ve AYT çalışmalarınızda bu aylık plan ve takip çizelgesini kullanabilir, kendi ihtiyaçlarınıza göre doldurarak kendinize uygun hale getirebilirsiniz.

Aylık plan ücretsiz PDF olarak bu sayfadan indirilebilir.

Aylık plan ve takip çizelgesinin amacı nedir?

Bu çizelge, aylık hedefler belirleyerek bu hedeflere doğru ilerlemekte kararlı olmanız için tasarlandı. Aylık hedeflerinizi belirledikten sonra çizelgenizi duvarınıza asabilir veya dosyanızda tutabilirsiniz. Bu çizelgede çalışmanız gereken derslerden gereğinden fazla uzaklaşmamanız, hedeflerinizi unutmayarak uzun vadede bu hedefleri canlı tutabilmeniz amaçlanmakta. Aylık plan ve takip çizelgenize göz attığınızda önünüzdeki günlerde hangi derslere ağırlık vermeniz gerektiğine ilişkin ip uçları alırsınız.

Aylık plan ve takip çizelgesi nasıl doldurulur?

Aylık plan çizelgesi her ay kullanabileceğiniz, üzerinde ayın günleri ve her ders için aylık hedefler belirleyebileceğiniz bir araç.

TYT ve AYT için aylık plan ve takip çizelgesi
Aylık Plan ve Takip Çizelgesinde yeni alışkanlıklar edinmek için bir çizelge bulunuyor.

1. Her gün için bir kutu

1 numaralı kısımda günü basitçe değerlendirebilir veya haftanın günlerini yazabilirsiniz.

2. Ders ders takip

2 numaralı kısımda takip ettiğiniz her dersin ismi yer almalı. Her gün çalışmalarınızda yer verdiğiniz ders ile ilgili olarak ayın kaçıncı günündeyseniz oraya bir işaret koymalısınız. O gün bir çalışma yapmadığınız derslerin karşısında işaretleme yapmayın.

Böylece her dersin TYT ve AYT kısımları ile ilgili çalışmalarınızı ayrı ayrı takip edebilirsiniz.  Örneğin TYT Matematik için bir çalışma yürüttüğünüzde o günün TYT Matematik satırını işaretleyebilirsiniz. Aradan iki hafta geçtiğinde TYT matematik için hiçbir şey yapmamanız durumunda bu satırdaki boşluk gözünüze çarpacak. Haftalık planınıza TYT Matematik için bir ekleme yapmanızın doğru olacağını anlayacaksınız.

3. Alışkanlıklar

3 numaralı kısımda alışkanlıklarınızı izlemeniz için de bir bölüm oluşturduk. Alışkanlık olarak yapmak istediğiniz davranışları buraya ekleyin. 12 bardak su içmek, egzersiz yapmak, günde en az 20 sayfa kitap okumak gibi alışkanlıklarla başlayabilirsiniz.

Düzenli ve yüksek performans ile ders çalışmak istiyorsanız güzel alışkanlıklar edinmeli ve bunları sürdürmelisiniz. Şimdi hangi alışkanlıkları edinmek istediğinize karar verin ve bu bölüme alışkanlığınız olmasını istediğiniz davranışları yazın.

TYT ve AYT için aylık plan ve takip çizelgesi

4. Dersler için hedefler

4 numaralı kısımda ise hedefler bulunuyor. O ay her ders için belirleyeceğiniz hedefleri bu bölüme yazmalısınız. Burada biraz genel hedefler belirleyebilirsiniz. Bitirmek istediğiniz kitap, toplamda çözmek istediğiniz soru sayısı, ulaşmak istediğiniz konu, çözmek istediğiniz alan denemesi sayısı olabilir.

Her hedef gerçekleştiğinde hedeflerin başındaki onay kutucuklarına bir işaret atın. Eğer ulaşamadığınız hedefleriniz olursa da kutucuğun bir kısmını doldurarak o konuda yaptıklarınıza selam söyleyin.

Gerçekleştiremediğiniz hedefleriniz olacaktır. Bunlar sizin moralinizi bozmamalı. Eğer o ay  bazı hedefleri gerçekleştiremeyeceğinizi anlarsanız bunları iptal ederek bir sonraki aya bırakabilirsiniz. Bunun için sonraki aya aktarılanlar kısmını kullanabilirsiniz.

5. Kişisel işler

5 numaralı kısımda ders dışında o ay gerçekleştirmeniz gereken işlerinizi de not alabileceğiniz bir “Bu Ay Yapılacaklar” kutusu var. Burada ders dışı işlerinizi listeleyerek unutmadan takip edebilirsiniz.

Düzenli bir hayat, ders çalışmanızı kolaylaştıracaktır. Günlük işleri aklınızda tutmakla uğraşmayarak tüm gücünüzle derslerinize odaklanabilirsiniz.

Aylık plan ve takip çizelgesi ile haftalık plan çizelgesi nasıl beraber kullanılır?

Sizin için daha önce hazırladığımız haftalık plan çizelgesi içinde her gün için hedefler oluşturmanız mümkün. Aylık plan ve takip çizelgesi sizin yol haritanız ise haftalık plan da detaylı bir çalışma planı olarak size hizmet edecek. Bu iki çizelgeyi birlikte kullanmalısınız.

Çalışmalarınızın detayları haftalık plan ve takip çizelgesinde yer almalı. Haftalık planınızı oluştururken de aylık plan ve takip çizelgenizi esas almalı, aylık hedeflerinizi gözeterek haftalık planınızı oluşturmalısınız. Aylık plan ve takip çizelgesi tüm detayları işlemeniz için değil, genel durumu kolayca hatırlamak, hedeflerde kararlı olmak için var.

Haftalık plan çizelgenizi oluştururken aylık planınıza göre değerlendirme yapmalısınız ve her hafta gerçekleşen çalışmalarınız ışığında yeni haftanın planını hazırlarken yine aylık planınızı esas almalısınız.

TYT ve AYT İçin Aylık Plan ve Takip Çizelgesi

Renkli PDF

Siyah Beyaz PDF

Bu sayfayı oylayın!

542 puan
Olumlu Olumsuz
Bildir
1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oylanan
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Yasin Çelik

Merhaba, çizelgenin üst kısmında planladığımız ayı yazabileceğimiz bir kısım olursa çok güzel olur. Örneğin; ‘Ocak 2021’ gibi.