2021 YKS Konuları Belli Oldu

1
24485
2021 YKS Konuları Belli Oldu

YKS ve LGS konuları hakkında açıklama yapan Millî Eğitim Bakanlığı, sınavın kapsamında herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığını ve öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olacağını açıkladı.

Haziran ayında yapılması beklenen YKS’ye hazırlanan öğrenciler uzun zamandır bu konuda yapılacak açıklamayı bekliyorlardı. Öğrencilerin çalışmalarına yön vermeleri konusunda zorluk yaratan belirsizlik bu açıklama ile biraz da olsa ortadan kalkmış oldu.

MEB YKS kapsamı hakkında açıklamayı nerede yaptı?

MEB açıklamayı henüz kendi web sayfasında veya kurumsal bir hesabında yayınlamadı. Anadolu Ajansı ve Demirören Haber Ajansı açıklamayı aldıkları yazılı açıklamaya dayandırarak yayınladılar. Kurumlar hızlı duyulmasını istedikleri haberleri basın bültenleri olarak haber ajanslarına göndermeyi tercih edebiliyor. Bu duyuru da hızlı duyulması için haber ajansları üzerinden yapılmış gibi ele alınabilir.

TYT ve AYT konuları kesinleşti mi?

ÖSYM tarafından 2021 yılında gerçekleştirilecek TYT, AYT ve YDT sınavlarına esas kazanımlar henüz açıklanmadı. Geçen yıl 2020 YKS için ilgili belge kasım ayında açıklanan belge nisan ayında güncellenmişti. Bu yıl soruların hazırlanması için esas teşkil edecek doküman henüz açıklanmamış olsa da yapılan açıklama öğrencilerin sınavlarda tüm müfredattan sorumlu olacaklarını ortaya koymuş oldu.

TYT-AYT Konuları ve Soru Dağılımı 2021

TYT Konuları ve Soru Dağılımı

0
2024 TYT Konuları ve Soru Dağılımı 2024 TYT konuları hakkında ihtiyacınız olan her şey bu sayfada. TYT konuları 2024 yılı için güncellendi, konu dağılımları analiz...

MEB’in açıklamasında dikkat çeken bir nokta da ilerleyen aylarda önemli bir değişiklik olması durumunda konunun tekrar değerlendirilebileceği ifadesi oldu. Şu anda Covid-19 salgını nedeniyle kapalı olan okullar, öğrencilerin evlerinden takip ettiği çevirim içi dersler devam ettiği sürece sınav kapsamında değişiklik yapılması beklenmiyor.

Yapılan açıklamanın tamamına aşağıda ulaşabilirsiniz.

MEB’in 2021 YKS’de öğrencilerin sorumlu olacağı konular hakkında yaptığı açıklama

“Merkezi sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayıp öğrencilerimiz tüm müfredattan sorumlu olacaktır. Süreçle ilgili önümüzdeki aylarda önemli bir değişiklik olması durumunda konu tekrar değerlendirilebilecektir. Öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek kaynaklar sunulacak ve bu alandaki bütün ihtiyaçları karşılanmaya devam edilecektir. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaynak desteklerini artıracaktır. Daha önce de olduğu gibi her ay örnek soru kitapçıkları yayımlanmaya devam edecektir. Ayrıca, bu sene her ay 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik çalışma fasikülleri yayımlanacaktır. Öğrencilerin örnek soruları ve sağlanan kaynak desteklerini yakından takip etmeleri özellikle tavsiye edilmektedir”

2020 YKS’de ne gibi değişiklikler olmuştu?

2020 yılında yapılan YKS kapsamında önemli değişiklikler yapılmıştı. Mart ayı itibari ile okullar kapatılmış, YKS önce ertelenmiş, sonra öne çekilmişti. YKS’nin ikinci aşaması olan AYT’nin kapsamı daraltılarak 12. Sınıfın ikinci dönem konuları kapsam dışı bırakılmıştı. Bunun sonucunda YKS 2020 sonuçlarında üst sıralarda birbirine çok yakın performans gösteren çok sayıda öğrenci olmuştu. Bu durum “yığılma” olarak görülmüştü.

Bu sayfayı oylayın!

Bildir
1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oylanan
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Zeynep

umarım değişiklik yapmazlar