Lisans öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri, mezunlar ve alanda çalışanlar, Deneyap Türkiye’nin teknoloji atölyeleri için eğitmenlik başvurusu yapabiliyor. Ücretsiz olarak eğitim alan eğitmenler, hafta sonları gerçekleştirilen atölyelerde eğitmenlik yaparak saatlik ücret alıyorlar.
Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van olmak üzere toplam 27 ildeki Deneyap Teknoloji Atölyesinde görev almak isteyen eğitmen adayları ikamet ettikleri il için başvuru yapabilirler.
Deneyap Türkiye nedir?
Deneyap Türkiye T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliği ile kurulan ve gençlerin teknoloji üretme kapasitesini artırmayı hedefleyen bir platform. Türkiye’nin 81 ilinde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurulması hedefleniyor.
Teknoloji Atölyeleri nedir?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitimler verilmektedir.
36 aylık eğitim programına dâhil olmaya hak kazanan öğrenciler; “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 11 farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri almaktadırlar.
Atölyeler ve aranan eğitmenlerin özellikleri
Tasarım & Üretim Teknoloji Atölyesi:
Eğitim alanına ilişkin teknik bilgiler
Tasarım Odaklı Düşünme
2Boyutlu Çizim Programları
3Boyutlu Modelleme Programları
3D Yazıcı, Lazer Markalama, Torna, Freze, CNC Tezgah ekipmanları kullanımı
Düşük ve Yüksek Hassasiyetli Prototipleme
Öncelikli alanlar:
Malzeme Bilimleri, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Mimarlık, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Teknik Resim Öğretmenliği, Tasarım Öğretmenliği, BÖTE, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği ve yukarıdaki eğitim alanına ilişkin teknik bilgilerde yetkinliği olan, sertifikası olan ya da bu alanda projeler yapmış tüm adaylar başvuru yapabilir.
Robotik & Kodlama Atölyesi
Eğitim alanına ilişkin teknik bilgiler
Robotik Temel Kavramları
Akış Diyagramı Oluşturma
Algoritma
Sensörler, Karar Yapıları, Motor Kullanımı
Döngü Yapıları
Uzaktan Robot Kontrolü
Öncelikli alanlar:
Yazılım Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, BÖTE, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Bilgisayar Programcılığı ve yukarıdaki eğitim alanına ilişkin teknik bilgilerde yetkinliği olan, sertifikası olan ya da bu alanda projeler yapmış tüm adaylar başvuru yapabilir.
Elektronik Programlama & Nesnelerin İnterneti Atölyesi
Eğitim alanına ilişkin teknik bilgiler
Temel Elektronik bilgisi (Sensör, Motor, İşlemci vb.)
Temel Devre bilgisi
Nesnelerin İnterneti (IoT)
Algoritma bilgisi
Programlama bilgisi(Değişkenler, Karar – Kontrol Yapıları, Döngü Yapıları, Fonksiyonlar, Diziler)
Öncelikli alanlar
Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, BÖTE, Elektrik ve Elektronik Öğretmenliği, Bilgisayar Programcılığı ve yukarıdaki eğitim alanına ilişkin teknik bilgilerde yetkinliği olan, sertifikası olan ya da bu alanda projeler yapmış tüm adaylar başvuru yapabilir.
Başvuru nasıl yapılır
Eğitmen adayları https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/tr/accounts/login/?next=/tr/deneyap/program/ adresinden başvurularını 25 Temmuz 2021 tarihine kadar gerçekleştirebilirler.
Eğitmenlerin seçilmesi hakkında detaylı bilgi için https://www.deneyapturkiye.org/haber-DENEYAP-TEKNOLOJI-ATOLYELERI-EGITMENLERINI-ARIYOR-59.html adresini ziyaret edebilirsiniz.