Deneyap Türkiye Eğitmenlerini Arıyor: Son Başvuru 25 Temmuz 2021

0
674
Deneyap Teknoloji Atölyeleri

Lisans öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri, mezunlar ve alanda çalışanlar, Deneyap Türkiye’nin teknoloji atölyeleri için eğitmenlik başvurusu yapabiliyor. Ücretsiz olarak eğitim alan eğitmenler, hafta sonları gerçekleştirilen atölyelerde eğitmenlik yaparak saatlik ücret alıyorlar.

Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van olmak üzere toplam 27 ildeki Deneyap Teknoloji Atölyesinde görev almak isteyen eğitmen adayları ikamet ettikleri il için başvuru yapabilirler.

Deneyap Türkiye nedir?

Deneyap Türkiye  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliği ile kurulan ve gençlerin teknoloji üretme kapasitesini artırmayı hedefleyen bir platform. Türkiye’nin 81 ilinde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurulması hedefleniyor.

Teknoloji Atölyeleri nedir?

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitimler verilmektedir.

36 aylık eğitim programına dâhil olmaya hak kazanan öğrenciler; “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 11 farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri almaktadırlar.

Atölyeler ve aranan eğitmenlerin özellikleri

Tasarım & Üretim Teknoloji Atölyesi:

Eğitim alanına ilişkin teknik bilgiler

Tasarım Odaklı Düşünme

2Boyutlu Çizim Programları

3Boyutlu Modelleme Programları

3D Yazıcı, Lazer Markalama, Torna, Freze, CNC Tezgah ekipmanları kullanımı

Düşük ve Yüksek Hassasiyetli Prototipleme

Öncelikli alanlar:

Malzeme Bilimleri, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Mimarlık, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Teknik Resim Öğretmenliği, Tasarım Öğretmenliği, BÖTE, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği ve yukarıdaki eğitim alanına ilişkin teknik bilgilerde yetkinliği olan, sertifikası olan ya da bu alanda projeler yapmış tüm adaylar başvuru yapabilir.

Robotik & Kodlama Atölyesi

Eğitim alanına ilişkin teknik bilgiler

Robotik Temel Kavramları

Akış Diyagramı Oluşturma

Algoritma

Sensörler, Karar Yapıları, Motor Kullanımı

Döngü Yapıları

Uzaktan Robot Kontrolü

Öncelikli alanlar:

Yazılım Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, BÖTE, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Bilgisayar Programcılığı ve yukarıdaki eğitim alanına ilişkin teknik bilgilerde yetkinliği olan, sertifikası olan ya da bu alanda projeler yapmış tüm adaylar başvuru yapabilir.

Elektronik Programlama & Nesnelerin İnterneti Atölyesi

Eğitim alanına ilişkin teknik bilgiler

Temel Elektronik bilgisi (Sensör, Motor, İşlemci vb.)

Temel Devre bilgisi

Nesnelerin İnterneti (IoT)

Algoritma bilgisi

Programlama bilgisi(Değişkenler, Karar – Kontrol Yapıları, Döngü Yapıları, Fonksiyonlar, Diziler)

Öncelikli alanlar

Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, BÖTE, Elektrik ve Elektronik Öğretmenliği, Bilgisayar Programcılığı ve yukarıdaki eğitim alanına ilişkin teknik bilgilerde yetkinliği olan, sertifikası olan ya da bu alanda projeler yapmış tüm adaylar başvuru yapabilir.

Başvuru nasıl yapılır

Eğitmen adayları https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/tr/accounts/login/?next=/tr/deneyap/program/ adresinden başvurularını 25 Temmuz 2021 tarihine kadar gerçekleştirebilirler.

Eğitmenlerin seçilmesi hakkında detaylı bilgi için https://www.deneyapturkiye.org/haber-DENEYAP-TEKNOLOJI-ATOLYELERI-EGITMENLERINI-ARIYOR-59.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu sayfayı oylayın!

Bildir
0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oylanan
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör