2020 Tercihleri: Universkop Tercih Robotu ve YÖK ATLAS

0
5051
2020 Üniversite Tercih Robotları

Üniversite tercihleri sürecinde bilgi kaynaklarının başında tercih robotları geliyor. Universkop Tercih Robotu ve YÖK ATLAS öğrencilerin 2020 üniversite tercihleri için başlıca başvuru kaynakları olacak.

Universkop Tercih Robotu nasıl hazırlandı?

Universkop ekibi olarak YÖK ATLAS verilerini esas alarak bir tercih robotu hazırladık ve bu verileri analiz ederek öğrencilerin ihtiyacı olan eğitim dili, burs gibi konularda kolayca arama yapabilmelerini hedefledik.

  • “Eğitim dili” filtresi sayesinde sadece belirli bir dilde eğitim verilen bölümlere odaklanma imkânı sunuyor.
  • Veri tabanımız 2020 yılında ilk defa öğrenci alacağı açıklanacak olan bölümleri anında sisteme eklemek üzere tasarlandı. 2020 YKS Tercih Kılavuzu açıklandığında ilk kez öğrenci alacak bölümler sisteme anında eklenecek.
  • Birçok bölümün ismi değiştirilecek. 2020 YKS Tercih Kılavuzu açıklandığında ismi değişen bu bölümlerin eski isimlerinin de görüleceği şekilde tercih robotu güncellemesi anında gerçekleştirilecek.
  • 2020 yılında vakıf üniversitelerinin kontenjanlarında önemli değişimler olacak. 2020 YKS Tercih Kılavuzu açıklandığında tüm bölümler için 2020 kontenjanları tercih robotuna eklenecek ve istediğiniz bölümlerin 2020 kontenjanlarını anında görebileceksiniz.

2020 Üniversite tercihlerinde nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Değişen Kontenjanlar:

2020 yılında önceki yıllara göre farklı olan en önemli durum değişen kontenjanlar olacak. YÖK’ün vakıf üniversitelerinin burslu kontenjanlarına yönelik düzenlemeleri sebebiyle bu yıl %100 burslu kontenjanlarda artış olacak ve %75 burslu kontenjanlarla öğrenci kabul edilmeyecek.

Bu durum öğrencilerin tercih edecekleri bölümlerin 2020 kontenjanlarına bakarak tercihlerini şekillendirmelerini gerektiriyor.

2020 kontenjanları açıklandığında Universkop Tercih Robotu verilerinde güncellenecek. Taban puan ve başarı sıralamaları tabloları da yenilenecek.

TYT süresinin artması ve barajın düşürülmesi:

Lisans programlarını tercih etmek için TYT’den en az 180 alma zorunluluğu bir yıllığına 170’e çekildi ve TYT’de öğrencilere ek süre verildi. Bu durum alt sıralamalar ile öğrenci alan veya kontenjanları dolmayan bölümlerde etkili olacaktır.

2020 yılında üniversiteler açılacak mı?

Pandemi süreci devam ederken normalleşme adımları atılmaya devam ediliyor. Ancak yükseköğretimde uzaktan çevirim içi eğitimin önemi geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde arttı. Bu yıl ABD’nin önemli üniversitelerinden tamamen çevirim içi eğitime geçtiklerini açıklayan üniversiteler oldu. Türkiye’de de üniversiteler bu şekilde tedbirler almak zorunda kalabilir. Tercih yapacak öğrenciler bu durumu da düşünerek tercih yapma kararını değerlendireceklerdir.

Üniversitelerin açılmama ihtimali çok sayıda öğrencinin bir kez daha sınava hazırlanma kararı almasına yol açabilir. Bazı öğrenciler ise bu durumu fırsata çevirerek düşme eğilimindeki başarı sıralamalarından yararlanarak yüksek puanlı bölümlere yerleşebilirler.

YÖK ATLAS nasıl kullanılmalı?

Öğrenciler tercih edecekleri bölümleri ve programları YÖK Atlas üzerinden tarayarak detaylı bilgilere ulaşabilirler. Tercih Sihirbazı aracı ile puan türü bazında bölümler ve üniversiteler bazında taban puanları incelenebilir. Tercih Listem kısmını kullanan öğrenciler de tercihlerini burada bir liste haline getirebilirler.

Universkop Tercih Robotu nasıl kullanılmalı?

Üniversite tercihi yapacak öğrenciler hedefledikleri alandaki bölümleri keşfetmek, eğitim dili, şehir, üniversite türü vb. filtreler ile seçimlerini daraltmak ve tercih listelerini oluşturmak için Universkop Tercih Robotu’nu kullanabilirler. Bu tercih robotu kolay kullanımı ve kendine özel filtreleme yöntemleri sayesinde öğrenciler için büyük kolaylık sağlayacak.

2020 yılında birçok zorlukla mücadele ederek sınava hazırlanan öğrencilere ve ailelerine tercih sürecinde sabır ve isabetli kararlar verme gücü diliyorum. Universkop ekibi olarak tercih sürecinde sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu sayfayı oylayın!

Bildir
0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oylanan
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör