EBA Canlı Sınıf Uygulaması Nedir? Nasıl Olacak?

0
2668
Ziya Selçuk Canlı Sınıf Uygulaması

Canlı sınıf uygulaması nedir?

Canlı sınıf uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Mart 2020’den beri Ankara ve İstanbul’da pilot uygulaması yapılan, 8. ve 12. sınıftaki LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler ile bu öğrencilerin kendi öğretmenlerini bir araya getiren bir platformdur.

Canlı sınıf uygulamasından kaç öğrenci faydalanacak?

Türkiye’de 8. sınıfta 1 milyon 700 bin, 12. sınıfta 1 milyon öğrenci bulunuyor. Pilot çalışmaların ardından canlı sınıf uygulaması kademeli olarak Türkiye geneline yaygınlaştırılacak ve binlerce öğrenci bu uygulamadan faydalanabilecek.

Canlı sınıf uygulaması ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili attığı tweette pilot uygulamadan yaygın uygulamaya ne zaman geçileceğini belirtmezken kısa zamanda yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Canlı sınıf uygulamasından sınav senesinde olmayan öğrenciler faydalanabilecek mi?

MEB’in yaptığı açıklamaya göre şimdilik LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler için canlı sınıflar kurulacak.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavları

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavları

11
Online deneme sınavları neden önemli? https://www.youtube.com/watch?v=o5R3m_yspaM&t=23s Türkiye geneli online deneme sınavlarına girmek kendinizi görmek ve seviyenizi test etmek için çok büyük bir fırsat oluşturuyor. Koronavirüsten dolayı...

Canlı sınıfların düzenlenmesinden kim sorumlu olacak?

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre canlı sınıfların oluşturulmasından okul müdürleri sorumlu olacak.

“Canlı sınıfların oluşturulmasında okul müdürleri yetkili olacak. Öğrencilerin ve öğretmenlerin bilgisayarlarına canlı sınıflar için gerekli programlar yüklenecek. Okul müdürleri, öğrencileri canlı ders programlarına ilişkin bilgilendirecek.

Öğretmenler canlı sınıf uygulamasıyla evlerinden görev alacaklar. Televizyon dersleriyle eş güdümlü olarak öğretmenler, kendi öğrencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapıp, soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip, çalışma gönderebilecekler.”

Kaynak ve detaylı bilgi: http://www.meb.gov.tr/lgs-ve-yks-hazirlik-ogrencilerine-canli-sinif-donemi/haber/20635/tr

Bu sayfayı oylayın!

Önceki İçerikYKS Ne Zamana Ertelendi? Yeni YKS Tarihi Nedir?
Sonraki İçerik2020 YKS’de Çıkacak Konular Netlik Kazandı: Kazanım PDF
Ekin Berkyürek
TED Ankara Koleji’nden mezun oldu. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden lisans derecesini aldı. Almanya’da Duisburg-Essen ve Heidelberg üniversitelerinde değişim öğrencisi olarak bulundu. European School of Economics Floransa’da Visionary Leadership Program’ını tamamladı. Bir süre araştırma görevlisi kadrosunda ODTÜ Tanıtım Ofisi Koordinatörü olarak çalıştı. 2017’de Indiana University of Pennsylvania’nın Kariyer Planlama Merkezi’nde çalıştı. Şu anda uzman kadrosunda ODTÜ Kurumsal İletişim Ofisi’nde görev yapıyor ve ODTÜ İşletme Bölümü’nde lisansüstü çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin ilk Quidditch takımı ODTÜ Hippogriffs’in kurucularından olan Ekin, Türkiye’yi temsilen turnuvalara katılan Team Turkey’de arayıcı ve vurucu olarak oynuyor.
Bildir
0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oylanan
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör