Dokuz Eylül Üniversitesi

0
1301
Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye’nin en başarılı devlet üniversiteleri arasında yer alıyor. İzmir’de yer alması, akademik başarısı ve cezbedici kampüs yaşamı ile birçok YKS öğrencisinin hayallerini süslüyor.

Bu yazımızda, Dokuz Eylül Üniversitesi hakkında bilmeniz gereken temel noktalara değinirken üniversite ile ilgili aklınıza takılan bazı soru işaretlerini gidermeye çalışacağız.

Bu yazı içerisinde cevap bulabileceğiniz sorular:

  1. Dokuz Eylül Üniversitesi nerede?
  2. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kaç kampüsü var?
  3. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi nerede?
  4. Dokuz Eylül Üniversitesi konaklama imkanları nasıl?
  5. Dokuz Eylül Üniversitesi erasmus ve yurt dışı imkanları nasıl?
  6. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrenci kulüpleri ve toplulukları neler?
  7. Dokuz Eylül Üniversitesi yatay geçiş başvurusu nasıl yapılır?
  8. Dokuz Eylül Üniversitesi yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır?

Dokuz Eylül Üniversitesi nerede?

Türkiye’nin en güzel kampüslerine sahip üniversiteler arasında sayılan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin rektörlük binası, İzmir’in Konak ilçesinde yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin diğer kampüsleri ise Buca ve Balçova’da yer alıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kaç kampüsü var?

Dokuz Eylül Üniversitesi’ni öne çıkaran özelliklerden biri de göz alıcı kampüslere sahip olması. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin her biri kendine has güzelliğe ve imkanlara sahip, 4 büyük kampüsü var. Bu kampüsler lokasyon olarak ise Konak, Buca ve Balçova ilçelerinde bulunuyor.

Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü, İzmir’İn Buca ilçesdinde yer alıyor. Dokuzçeşmeler Kampüsü’nde; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunuyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin en büyük kampüslerinden biri olan Tınaztepe Kampüsü’nde ise Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Denizcilik Fakültesi, Merkez Kütüphane ve Fen Bilimler Enstitüsü gibi kurumlar bulunuyor. Tınaztepe Kampüsü, Buca’nın Kuruçeşme yerleşkesinde bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsleri, merkezi konumlara sahip oldukları için öğrencilere ulaşım açısından büyük kolaylıklar sağlıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nerede?

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’nin en başarılı tıp fakülteleri arasında. Akademik başarısı, konumu ve sağladığı imkanlar sayesinde tıp okumak isteyen öğrencilerin hayallerini süslüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi; DEU Sağlık Yerleşkesi bünyesinde, İnciraltı’nda yer alıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi bölümleri neler? Dokuz Eylül Üniversitesi fakülte ve bölüm bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Hemen hemen her alanda lisans eğitimi veren bu üniversite, farklı bilim ve sanat dallarında faaliyet gösteriyor.

Dokuz Eylül Üniversitesinde tıp fakültesi, eğitim fakültesi, mühendislik fakültesi, ilahiyat fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, denizcilik fakültesi, güzel sanatlar fakültesi, hukuk fakültesi gibi birçok fakülte ve yüksekokul bulunuyor.

LİNK: DEU Bölümleri Taban Puanları

Dokuz Eylül Üniversitesi konaklama imkanları nasıl?

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Başkanlığa bağlı 3 öğrenci yurdu bulunuyor:

  • 178 yatak kapasiteli DEU Kız Öğrenci Yurdu, Buca Şirinkapı Mahallesi’nde yer alıyor.
  • 564 yatak kapasiteli DEU Erkek Öğrenci Yurdu da aynı şekilde Buca Şirinkapı Mahallesi’nde bulunuyor.

Bu yurtlarda ikamet eden öğrenciler Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Buca kampüslerine kolay bir şekilde ulaşım sağlayabiliyor.

  • DEU Bergama Öğrenci Yurdu ise 51 yatak kapasitesi ile öğrencilere hizmet veriyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrenci yurtlarına başvuru yapabilmek için bazı kriterleri karşılama zorunluluğu tutuluyor. Ailesi İzmir’de ikamet eden, sigortalı bir işte çalışan, evli olan ve 30 yaşını doldurmuş olan öğrencilere yurt hakkı verilmiyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi yurtlarının yanı sıra üniversitenin kampüslerine yakın konumlarda KYK yurtları bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri Buca ve Balçova’da yer alan KYK yurtlarından kampüslere kolay bir şekilde ulaşım sağlayabiliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin bir kısmı ise öğrenci yurdu yerine eve çıkmayı tercih ediyor. Buca, merkezi bir yer olması ve üniversite kampüslerine yakın olması ile İzmir’de eve çıkmak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği ilçeler arasında yer alıyor. Buca ev kiraları, genellikle 900 Lira ile 2000 lira arasında seyrediyor.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Erasmus ve yurt dışı imkanları nasıl?

Dokuz Eylül Üniversitesi, öğrenciler için çeşitli birçok yurt dışı eğitim olanakları sunuyor. Bunlar arasında en yaygını ise Erasmus+ programı. Erasmus+ programı ile öğrenciler, bir veya iki dönem Avrupa’daki anlaşmalı üniversitelerde eğitim alabiliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Erasmus+ programı kapsamında; AB üyesi ülkelere ek olarak Norveç, Makedonya, İzlanda ve Lihtenştayn gibi anlaşmalı ülkeler yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, Erasmus+ programının yanı sıra Pisa Üniversitesi (İtalya), Essex Yaz Okulu (Birleşik Krallık) ve Amsterdam Üniversitesi’nde yaz okuluna gidebilme imkanı yakalayabiliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrenci kulüpleri ve toplulukları neler?

Dokuz Eylül Üniversitesi, akademik başarının yanı sıra sosyal açıdan zengin bir devlet üniversitesi olması ile öne çıkıyor. Çeşitli öğrenci kulüpleri ve toplulukları ile öğrencilere farklı alanlarda çeşitli imkanlar sunuyor.

Üniversite bünyesinde toplam 150 öğrenci topluluğu bulunuyor. Öğrenci kulüpleri sayesinde, öğrenciler boş zamanlarını ilgi alanlarına ve zevklerine göre keyifli bir şekilde geçirebiliyor. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrenci kulüpleri ve toplulukları arasında spor kulüpleri, mağara araştırmaları, havacılık ve dağcılık gibi outdoor spor kulüpleri, farklı sanat dalları üzerine eğitim veren ve aktiviteler düzenleyen güzel sanatlar kulüpleri, bilim ve araştırma kulüpleri, bölüm ve fakülte toplulukları yer alıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi yatay geçiş başvurusu nasıl yapılır?

Dokuz Eylül Üniversitesi yatay geçiş başvurusu, başarı puanı ile yatay geçiş ve merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılıyor.

Başarı puanı ile yatay geçiş başvurusu yaparken GNO, bölüm minimum ÖSYS puanı ve öğrencinin ÖSYS puanı kullanılarak yatay geçiş sıralama puanı hesaplanıyor.

Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvurusunda ise öğrencinin kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanı tek kıstas olarak alınıyor. Eğer bu puan geçmek istediği bölümün taban puanı üzerinde ise yatay geçiş başvurusu yapabiliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır?

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde birçok tezli ve tezsiz yüksek lisans programı yer alıyor. Adaylar ilk olarak online ön kayıt aşamasından geçiyor. Online ön kayıt sırasında herhangi bir evrak teslimi yapılması gerekmiyor. Adaylara tezli yüksek lisans programları için 1 tercih ve tezsiz yüksek lisans programları için 1 tercih olmak üzere 2 tercih yapma hakkı veriliyor.

İzmir’de yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi; kampüs yaşamı, akademik başarısı, sağladığı imkanlar ve konumu ile birçok YKS öğrencisinin ilk hedefleri arasında yer alıyor. Bir devlet üniversitesi olan DEU, kaliteli bir eğitim sürecinin yanı sıra öğrencilere sağladığı imkanlar ve kolaylıklar ile öne çıkıyor.

Öğrenciler, yurt ve yemekhane gibi hizmetler sayesinde eğitimlerini ekonomik açıdan zorlanmadan sürdürürken öğrenci kulüpleri ve toplulukları sayesinde ilgi alanlarına uygun aktivitelerde keyifli vakit geçirebilir. Aynı zamanda yurt dışı imkanları sayesinde eğitim hayatlarının bir dönemini farklı bir ülkede ve üniversitede geçirebilir

Bu sayfayı oylayın!

Önceki İçerikApplyBAU
Sonraki İçerikParamedik
Seher Şahin
"Seher, Boğaziçi Üniversites’nde Uluslararası Ticaret okuyor. Aynı zamanda bir e-ticaret şirketinde uzun zamandır dijital pazarlama stajyeri olarak çalışıyor. Hobi olarak sinema ile ilgileniyor. Boş zamanlarında önemli bir kültür sanat platformunun film ve dizi alt kolunda gönüllü olarak sosyal medya içerik üreticiliği yapıyor."
Bildir
0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oylanan
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör