Sinema – universkop.com https://universkop.com TYT ve AYT Hazırlık | Motivasyon | Tercih Tue, 13 Apr 2021 11:31:45 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.6.2 Matematik ile İlgili En İyi Filmler https://universkop.com/matematik-ile-ilgili-en-iyi-filmler/ https://universkop.com/matematik-ile-ilgili-en-iyi-filmler/#respond Tue, 13 Apr 2021 11:31:45 +0000 https://universkop.com/?p=69579 Matematik hayatın içinden geliyor ve sinema da hayatın her alanını olduğu gibi matematiği de anlatıyor. Hikayesinde matematik olan filmleri çok seviyorum ve mümkün olduğunca izlemek istiyorum.

Sinemada matematiğin hayatı nasıl etkilediğini, matematikçilerin hayatını, matematikle etkilenen hayatları izlemek mümkün.

Sizin için seçtiğim, matematikle ilgili filmleri aşağıda bulabilirsiniz.

CAN DOSTUM (GOOD WILL HUNTING)

Will Hunting (Matt Damon) dâhi ama aynı zamanda serseri bir gençtir. MIT’de temizliçi olarak çalışan Will temizlik yaptığı akşamlardan birinde okul tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir ve soruyu kolay bir şekilde çözer. Bu soru okulun profesörü tarafından tahtaya yazılmış ve o güne kadar kimse tarafından çözülememiş bir sorudur. Will çözdüğü bu soruyla farklı bir dünyanın kapısını aralar. Hayatı oldukça değişen Will geçmişiyle yeni hayatı arasında kendini bulmaya çalışır. Bu arayışta profesörün terapist bir arkadaşından yardım alacaktır. Filmde zekası sayesinde akademik anlamda her şeyi başarma yetisine sahip Will’in hayattan gerçekten ne istediğiyle alakalı biraz da. Etrafınızdaki kişilerin size yüklediği kimliklerden ziyade aslında içimizdeki kişinin ne istediğine kulak vermemiz gerektiğini güzel bir şekilde hatırlatıyor film. Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck ve Stellan Skarsgård gibi zengin oyuncu kadrosuna sahip film, Matt Damon ve Ben Affleck’in ortak kaleme aldığı senaryo ile En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar’a sahip. Senaryoda George Dantzig’in gerçek hayatından esinlenilmiştir.

Kalk ve Diren (STAND AND DELIVER)

Film, Amerika’da çoğunluğu Hispanik nüfusun oluşturduğu bir bölgenin devlet lisesine atanan Jamie Escalante’nin gerçek hayat hikayesinden uyarlanmıştır. Çoğu çete mensubu olan öğrencilerin hem yaşadıkları bölge hem de eğitmenleri yüzünden eğitimle uzaktan yakından alakaları yoktur. Okula yeni gelen ve idealist bir öğretmen olan Escalante, öğrencilerinin potansiyelini açığa çıkartıp onları hayata kazandıracaktır. İdealist öğretmenden öğrenilen matematiğin yapıcı etkisini filmdeki karakterlerin gelişiminde somut olarak görüyoruz. Filmdeki bazı diyaloglarda matematik terimleri üzerinden yapılan toplum eleştirileri yaratıcı ve aynı zamanda etkileyici. Filmin bir sahnesinde ise matematik tutkunlarını bekleyen bir integral sorusu bulunmakta, filmi izlerken soruyu çözmekle uğraşıyor halde bulabilirsiniz kendinizi 😊.

Küp (CUBE)

Birbirini tanımayan, farklı mesleklere ve hayatlara sahip 6 farklı insan uyandıklarında kendilerini bir küpün içinde bulurlar. Oraya nasıl geldiklerini bilmedikleri gibi oradan nasıl çıkacaklarını da bilmiyorlardır.  Hayatlarını tehdit eden birçok tehlikeyle karşılaşacak olan grup, küpten kurtulmanın bazı matematiksel bulmacaları çözmekten geçtiğini anlayacaklardır. Günümüz toplumunun ve bu toplumun birbirinde farklı karakterlerinin panoramasını tek mekanda geçen 1.5 saatlik filmde çiziyor. Gerilim ve korku unsurlarının yanında felsefi unsurları da içinde barındıran Kanada yapımı bağımsız film “Cube” düşük bütçesine rağmen kısa zamanda önemli bir popülarite elde etmiştir.

KANIT (PROOF)

Delilik ve daihilik arasında gidip gelen bir profesörün kızı olan Catherine, 27 yılını babasının yanında ve onun gölgesinde geçirmiştir. Hayatını babasıyla geçirmiş olan Catherine’nin düzeni bir gün kız kardeşi Claire’in gelmesiyle değişir. Buyurgan biri olan Claire ile başa çıkmaya çalışan Catherine aynı zamanda babasının öğrencisi Hal ile mücadele eder. Öte yandan Catherine, babasının delilikle dahilik arasındaki yapısının ne kadar kalıtımsal olduğunu sorgulayacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins, Gwyenth Paltrow ve Jake Gyllenhall yer almaktadır.

Birçok önemli filme imza atmış Darren Arronofsky’nin (örneğin: Black Swan) ilk uzun metrajlı filmi Pi, Max adlı karakterin matematiği ve özellikle de pi sayısını büyük bir takıntı haline getirmesini konu edinmektedir. Arronofsky ilk filmiyle kariyeri boyunca hangi karakterleri ve konuları irdeleyeceğinin de sinyallerini veriyor. Film yer yer rahatsız edici sahnelere sahip. Max on yıl boyunca üzerinde çalıştıktan sonra doğanın matematiksel olarak kodlanabileceğini fark etmiştir. Elindeki verilerle problemin çözümü için uğraşır. Çözüm uğraşındaki her bir adımında daha komplike sorunlarla karşılaşır. Çözüme yakınlaştıkça gerçeklikten uzaklaşmaktadır. 1998 yapımı film siyah-beyaz olarak çekilmiştir. Filmi izledikten sonra o ünlü soru yeniden akıllara gelebilir: Matematik keşif mi, icat mı?

Sonsuzluk Teorisi (The Man Who Knew Infinity)

Hindistan’da fakir bir ailenin çocuğu olarak doğup büyümüş Srinivasa Ramanujan, iyi bir eğitim almamasına rağmen yeteneği ve matematiğe olan ilgisi sayesinde 2. Dünya Savaşı sırasında Cambridge Üniversitesi’ne kabul edilir. Profesör G. H. Hardy rehberliğinde, Ramanujan matematiksel teorinin öncülerinden olacaktır. Robert Kanigel’in aynı adlı biyografik romanından uyarlanan film kadrosunda Dev Patel’i barındırıyor. .Film matematiğin sinema sanatıyla birleşmesine güzel bir örnek. Pek bilinmeyen ama çok değerli bir biyografi filmi.

KAPAN (Fermat’s Room)

 

Birbirini hiç tanımayan dört matematikçi, gizemli biri tarafından bir bulmacayı çözmeleri için davet edilir. Telefon ile kendilerine bildirilen soruları 1 dakika içinde çözmek zorundadırlar. Kendilerine yöneltilen soruları zamanında ve doğru olarak çözemezlerse, içinde bulundukları oda bir anda ölüm tuzağına dönüşecektir. Odanın duvarları her yanlış cevapta daralmaktadır. Telefonla gelen soruların yanında kendilerini bir araya getiren sebebi ve aralarındaki ilişkiyi çözmeye çalışmalılardır. İspanyol yapımı film yönetmenlerin (Luis Piedrahita, Rodrigo Sopeña) ilk uzun metraj denemesidir. Filmdeki sorular saf matematik sorularından ziyade analitik zeka gerektiren ve nispeten basit sorular. Bu soruların 4 farklı matematikçiye soruluyor olması biraz eğreti durmuş. Yer yer mantık hataları barındırsa da zorlamayan ve kendini izlettiren bir film.

The Imitation Game: Enigma

Film, II. Dünya Savaşı’nın gidişatını değiştiren Almanların kullandığı Engima adlı şifreleme sistemini çözüp Nazileri durdurmayı başaran Alan Turing’in gerçek hayat hikayesini konu edinmektedir. Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing’i filmde Benedict Cumberbatch canlandırırken kendisine Keira Knightley eşlik etmektedir. 8 dalda Oscar’a aday gösterilen film En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar’a sahip. Kusursuz bir kurgu ve senaryoya sahip olan film, gerçek olayları bu kusursuzluğu sağlamak için biraz saptırıyor. Matematik biliminin günümüz teknolojisinin oluşumundaki çok büyük payını gözler önüne seriyor.

Akıl Oyunları (A Beatiful Mind)

Ünlü matematikçi John Nash‘in hayat hikâyesini konu edinen film En İyi Film dahil 4 Oscar’a sahiptir. Asosyal bir insan olan Nash etrafındaki insanlarla uyum sorunu yaşar. Fakat parlak zekâsı herkes tarafından hayranlıkla karşılanır. Matematik camiasında ününü yayan dahi adam özel hayatında ise akıl sağlığı sorunlarıyla baş etmektedir. Filmin yönetmen koltuğunda Ron Howard oturmakta, oyuncu kadrosunda ise Russel Crowe ve Jennifer Connelly gibi oyuncular bulunmaktadır. Duygusal olarak çok güçlü bir yapıt, matematik içeriğini ise tabi ki başrolün kendisinden alıyor. Ortaya attığı teorilerin oluşumunu iyi bir görsellik ve patternler ile sunuyor.

 

Profesör ve Onun Sevgili Denklemi (Hakase no aishita sûshiki)

Film, tiyatro gösterisi sonrası geçirdiği trafik kazası neticesinde hafızasını kaybeden bir matematik profesörünü konu almaktadır. O günden itibaren bir eylemi sadece 80 dakika kadar yaşar ve sonrasını unutur. Ona göre dün her zaman o gösteri olmuştur. Ona bakmak için evine gelen hizmetçi ve küçük oğlu Kök’e (ona bu ismi profesör koymuştur) matematik bilgilerini aktarmaya çalışır. Geçmişte yaşayan profesör matematiğe aşık bir insandır. En sevdiği denklem ise Euler’in formülüdür. Modern bilimin önemli denklemlerinden biri olan Euler formülüne biraz da farklı bir perspektiften bakmanızı sağlıyor. Matematikle duyguları birbirine olabildiğince yakınlaştıran ve matematik sevginizi kat kat arttıracak bir film..

]]>
https://universkop.com/matematik-ile-ilgili-en-iyi-filmler/feed/ 0
Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri https://universkop.com/unlu-oyuncularin-sinemadaki-ilk-filmleri/ https://universkop.com/unlu-oyuncularin-sinemadaki-ilk-filmleri/#respond Wed, 21 Oct 2020 13:11:58 +0000 https://universkop.com/?p=68105 Bu içeriğimizde yer alan ünlü oyuncuları hemen hepimiz Holywood filmlerinden tanıyoruz. Bu oyuncuları hepimiz çizgi roman uyarlamalarından, gişe rekortmeni veya oskar ödüllü filmlerden tanıyoruz. Ancak ünlü oyuncuların hiçbiri oyunculuk kariyerine önemli rollerle başlamadı. Bu içeriğimizde ünlü oyuncuların sinemada ilk yer aldıkları halini inceleyeceğiz.

Christian Bale – Empire of the Sun (1987)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 19

Cristian Bale – The Dark Knigt (2008)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 20

Chris Pratt – The Extreme Team (2003)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 21

Chris Pratt’i Guardians of The Galaxy (2014) filmindeki Peter Quill karakteri ile tanıyoruz.

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 22

Jason Momoa – Baywatch (1989)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 23

Jason Momoa’yı Aquaman (2018)’den tanıyoruz.

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 24

Kirsten Dunst – Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 25

Spiderman (2002) – Mary Jane Watson

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 26

Robert Downey Jr. – Saturday Night Live (1975)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 27

Iron Man (2013) – Tony Stark

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 28

George Clooney – The Facts of Life (1979)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 29

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 30

Russell Crowe – Proof (1991)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 31

Russell Crowe – Les Misérables (2012)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 32

Natalie Portman – Léon (1994)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 33

Natalie Portman – Black Swan (2010)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 34

Ian McKellen – A Touch of Love (1969)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 35

Ian McKellen – Lord of The Rings: The Return of The King (2003)

Ünlü Oyuncuların Sinemadaki İlk Filmleri 36

 

]]>
https://universkop.com/unlu-oyuncularin-sinemadaki-ilk-filmleri/feed/ 0
Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları https://universkop.com/en-iyi-20-animasyon-filmi-seslendirme-sanatcilari/ https://universkop.com/en-iyi-20-animasyon-filmi-seslendirme-sanatcilari/#respond Tue, 28 Apr 2020 13:37:35 +0000 https://universkop.com/?p=65934 Son yılların en iyi animasyon filmleri denince aklımıza hemen sıralayabileceğimiz Disney müzikalleri ve Pixar filmleri geliyor. Bütün çocukların ve bir yanı hep çocuk kalmışların zevkle izlediği animasyon filmlerindeki karakterleri tanıyabiliyoruz. Peki ya onları seslendirenler neye benziyor?

Universkop’un bu ders dışı yazısında son yılların en iyi 20 animasyonu listesini görecek ve çok sevdiğimiz karakterlerin sesinin kime ait olduğunu öğreneceğiz.

Fotoğrafların hemen altında Türkçe seslendirenlerin kim olduğunu ve filmlerin IMDB bağlantılarını bulabilirsiniz.

Seslendirme sanatçılarının fiziksel olarak da animasyondaki karakterine benzediğini söylemek mümkün.

İşte son yılların en iyi 20 animasyon filmi ve karakterlerin arkasındaki seslendirme sanatçıları karşılaştırmalı listesi.

1. Mavis Hotel Transylvania  — seslendiren: Selena Gomez

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 57

IMDB 7.1

Mavis Hotel Transylvania, Türkçe seslendiren: Hazal Erdal

2. Barley Onward — seslendiren: Chris Pratt

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 58

IMDB 7.5

Barley Onward — Türkçe seslendiren: Henüz belli değil

3. RapunzelTangled  — seslendiren: Mandy Moore

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 59

IMDB 7.7

Rapunzel Tangled  — Türkçe seslendiren: Damla Babacan

4. Vanellope Wreck-It Ralph — seslendiren: Sarah Silverman

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 60

IMDB 7.7

Vanellope Wreck-It Ralph — Türçe seslendiren: Aysun Topar

5. How to Train Your Dragon Hiccup — seslendiren: Jay Baruchel

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 61

IMDB 8.1

How to Train Your Dragon Hiccup — Türkçe seslendiren: Harun Can

6. Lilo & Stitch Lilo — seslendiren: Daveigh Chase

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 62

IMDB 7.2

Lilo&Stitch Lilo— Türkçe seslendiren: Gizem Güven

7. Inside Out Riley — seslendiren: Kaitlyn Dias

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 63

IMDB 8.2

Inside out Riley — Türkçe seslendiren: Mısra Balkan

8.The Princess and the Frog Tiana— seslendiren: Anika Noni Rose

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 64

IMDB 7.1

The Princess and the Frog Tiana— Türkçe seslendiren: Sibel Taşçıoğlu

9. Mulan — seslendiren: Ming-Na Wen

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 65

IMDB 7.6

Mulan — Türkçe seslendiren: Berrak Yıldırım

10. Moana — seslendiren: Auli’i Cravalho

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 66

IMDB: 7.6

Moana Türkçe seslendiren: Ezgi Erol

11.Zootropolis Judy— seslendiren: Ginnifer Goodwin

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 67

IMDB 8.0

Zootropolis Judy— Türkçe seslendirme: Aysun Topar

12.Zootropolis Nick— seslendiren: Jason Bateman

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 68

IMDB 8.0

Zootropolis Nick— Türkçe seslendirme: Cem Yılmaz

13.Brave Merida — seslendiren: Kelly Macdonald

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 69

IMDB 7.1

Brave Merida — Türkçe seslendiren: Beren Saat

14. Coco Miguel — seslendiren: Anthony Gonzalez

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 70

IMDB 8.2

Coco Miguel — Türkçe seslendiren: Ege Gürel

15. Big Hero 6 Baymax — seslendiren: Scott Adsit

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 71

IMDB 7.8

Big Hero 6 Baymax — Türkçe seslendiren: Murat Şen

16.Ratatouille Remy — seslendiren: Patton Oswalt

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 72

IMDB 8.0

Ratatouille Remy — Türkçe seslendiren: Toprak Sergen

17.Despicable Me Gru— seslendiren: Steve Carell

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 73

IMDB 7.6

Despicable Me Gru— Türkçe seslendiren: Ata Demirer

18.The Incredibles Violet— seslendiren: Sarah Vowell

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 74

IMDB 8.0

The Incredibles Violet— Türkçe seslendiren: Elif Atakan

19. Frozen Anna— seslendiren: Kristen Bell

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 75

IMDB 7.4

Frozen  Anna— Türkçe seslendiren: Damla Babacan

20. Frozen  Elsa— seslendiren: Idina Menzel

Son Yılların En İyi 20 Animasyon Filmi ve Seslendirme Sanatçıları 76

IMDB 7.4

Frozen  Elsa— Türkçe seslendiren: Begüm Günceler

Bonus: Dwayne Johnson – Maui

Türkçe seslendiren: Merih Ermakastar

]]>
https://universkop.com/en-iyi-20-animasyon-filmi-seslendirme-sanatcilari/feed/ 0
Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi https://universkop.com/az-bilinen-12-efsane-web-sitesi/ https://universkop.com/az-bilinen-12-efsane-web-sitesi/#respond Wed, 22 Apr 2020 16:00:53 +0000 https://universkop.com/?p=65683 Merhaba arkadaşlar, sizler için az bilinen 12 efsane web sitesi listesi hazırladık. Listemizde evde kaldığımız bu günlerde hayatın sıradan akışından kopmak ve güzel vakit geçirmek için harika öneriler bulunuyor.

Keşke bir uygulama olsaydı da instagramdaki fotoğrafları rahatça bilgisayarıma indirebilseydim diyor musunuz?

Bu müzik çok tanıdık, hangi filmdendi?

Sizi dünyada bir yere bıraksak 3 dakika içerisinde nerede olduğunuzu söyleyebilir misiniz?

Dünyaya bir cisim yaklaşıyor mu?

Eğer listemizi beğenirseniz bu sayfayı arkadaşlarınızla paylaşarak böyle içeriklerin artması için bizi motive edebilirsiniz.

1. https://www.movie-music-quiz.com/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 90

Film ve dizilerin tema müziklerini verip sizden film veya dizilerin adınızı yazmanızı beklediği bir oyun. Beyninin farklı kısımlarını aynı anda çalıştırmak isteyenler için bire bir.

2. http://www.quodb.com/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 91

Bu web sayfası milyonlarca dizi ve filmden replik bulmanızı sağlıyor. İstediğiniz kelimeyi girdiğinizde o kelime hangi filmde hangi saniyede ve hangi bağlamda geçtiğini görebiliyorsunuz.

3. https://instantload.xyz/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 92

Anonim bir şekilde instagramda gezip istediğiniz fotoğrafı bilgisayarınıza indirebileceğiniz bir web sayfası. Hem hashtagler için hem de kişilerin açık olan profilleri için çalışıyor.

4. https://languageguesser.com/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 93

Bu site size dünyanın bir yerinden şarkı açıyor ve siz de o şarkının hangi dilde olduğunu bilmeye çalışıyorsunuz. Danimarka dilindeki bir şarkıyı İzlanda dilinden ayırabilir misiniz?

5. https://www.geoguessr.com/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 94

Bu oyun sizi google earth üzerinden dünyada bir yere bırakıyor. İpuçlarını toplayarak nerede olduğunuzu bulmaya çalışıyorsunuz. İlk başlarda kolay yerler denk gelse de oyun ilerledikçe etraftaki dükkanların detaylarına bakarak veya sokaktan geçen bir kargo arabası detayından adresi çıkarmayı öğreniyorsunuz.

6. https://www.songfacts.com/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 95

Sevdiğiniz şarkıları yazıp, o şarkılara ait sözler yazılırken ne düşünüldüğü, şarkılara ait tarihsel gerçeklerin ne olduğu gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Örneğin Queen’in Bohemian Rhapsody şarkısında “Bismillah” neden geçmektedir hiç merak ettiniz mi?

7. radio.garden

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 96

Dünyanın istediğiniz yerinden ücretsiz olarak bir radyoya bağlanıp dinleyebiliyorsunuz. Hiç Japonya’da şu anda ne dinleniyor acaba diye merak etmiş miydiniz? Anlık olarak dünyanın farklı ülkelerine gidebiliyorsunuz. Özellikle yabancı dil öğrenirken faydalı bir uygulama.

8. https://radiooooo.com/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 97

Müzik için bir zaman makinesi bu web sitesi. Hangi yıl hangi ülkede hangi şarkı popülerdi? Müziğin ülkelere göre zaman içerisindeki evrimini görmek için ideal.

9. http://www.soundambience.com/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 98

Dünyanın çeşitli yerlerinden alınmış bir ses kaydını dinleyebiliyorsunuz. Bu Norveç’teki bir orman sesi de olabiliyor, İstanbul’daki bir Starbucks kafe sesi de…

10. https://howisthe.world/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 99

Dünyadaki insanların mutluluk seviyelerine ulaşabileceğiniz bir web sitesi. Örneğin Türkiye’deki en mutsuz şehirler Mersin ve Adana olurken Antalya mutlu görünüyor.

11. https://theinspirationgrid.com/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 100

Sanatla ilgileniyor musun? Bu sayfa tam sana göre! Fotoğraf, tasarım ve ilüstrasyon gibi konulara meraklı olan kişiler için ilham verici bir web sitesi.

12. mix.com

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 101

Eskiden stumble upon ismiyle var olan bu site, ilgi alanlarınızı seçtikten sonra size uygun web sayfalarında rastgele gezinmenizi sağlayan faydalı bir platform.

Bonus: https://cneos.jpl.nasa.gov/ca/

Az Bilinen 12 Efsane Web Sitesi 102

NASA’nın Dünya’ya yaklaşan cisimleri gösteren web sayfası. Eğer biri çıkıp “Komutan Logar, bir cisim yaklaşıyor!” derse; gerçekten yaklaşıp yaklaşmadığına ve yaklaşan cismin ne olduğuna bu siteden bakabilirsiniz.

]]>
https://universkop.com/az-bilinen-12-efsane-web-sitesi/feed/ 0
ODTÜ 2019’u Mamma Mia ile sonlandırıyor! https://universkop.com/odtu-2019u-mamma-mia-ile-sonlandiriyor/ https://universkop.com/odtu-2019u-mamma-mia-ile-sonlandiriyor/#respond Wed, 25 Dec 2019 11:49:01 +0000 https://universkop.com/?p=1851 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik U3 amfisinde Mamma Mia müzikali ile 2019’u sonlandırıyor. Daha önce U3 amfisinde ve Devrim Stadyumu’nda ücretsiz film gösterimleri yapan ODTÜ ücretsiz olarak patlamış mısır da veriyor. Mamma Mia müzikali 27 Aralık 2019 Cuma günü saat 20:30’da başlıyor. Film gösterimlerini adımODTÜ kapsamında yapan ODTÜ, filmlerin tanıtımı için öğrenci toplulukları ile ortak çalışıyor. Şimdi yapılan film gösterimlerinin tatlı tanıtım videolarına geriye dönük olarak göz atalım.

1. Mamma Mia

Yer: Fizik U3 Amfisi

Tarih: 27 Aralık  2019

Tanıtım Filmi:

2. Forrest Gump

Yer: ODTÜ Stadyumu

Tarih: 26 Eylül 2019

Tanıtım Filmi:

3. The Birds

Yer: Fizik U3 Amfisi Tarih:

19 Nisan 2019

Tanıtım filmi:

4. Grease

Yer: Devrim Stadyumu

Tarih: 10 Ekim 2018

Tanıtım filmi:

5. La La Land

Yer: Fizik Bölümü U3 Amfisi

Tarih: 6 Nisan 2018

Tanıtım filmi:

6. Testere 8

Yer: Fizik Bölümü U3 Amfisi

Tarih: 5 Ocak 2018

Tanıtım Filmi:

7. Star Wars: Rogue One

Yer: Fizik Bölümü U3 Amfisi

Tarih: 27 Eylül 2017

Tanıtım Filmi:

AdımODTÜ Nedir?

AdımODTÜ, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin kurduğu bir bağış toplama platformudur. AdımODTÜ ile lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, öğrenci toplulukları, araştırmacılar bilimsel, kültürel ve spor faaliyetleri için AdımODTÜ ekibinin desteği ile kendi projelerini oluşturabilirler. Projeleri için maddi destek sağlayabilir, çalışmalarını duyurabilirler hatta ilgilenenlerin projelerine fiziksel katkıda bulunmalarını isteyebilirler.

Projeler ve detaylı bilgi için tıklayınız.

]]>
https://universkop.com/odtu-2019u-mamma-mia-ile-sonlandiriyor/feed/ 0
Ölü Ozanlar Derneği (Dead Poets Society) https://universkop.com/olu-ozanlar-dernegi-dead-poets-society/ https://universkop.com/olu-ozanlar-dernegi-dead-poets-society/#respond Mon, 09 Sep 2019 13:57:39 +0000 http://universkop.com/?p=260 Filmi kısaca bir özetlemek gerekirse: akademik olarak başarılı bir İngiliz Ortodoks lisesinde gerçekleşen olaylar; öğrencilerin lisenin tutucu, katı kuralları ve aileleri arasındaki sıkışmalarını anlatıyor. Bu süreçte ise yeni İngilizce öğretmeni olan Robin Williams’ın canlandırdığı John Keating tüm hikayeyi değiştiriyor. Edebiyatın, sanatın, eğitimin ne olduğuna ilişkin çok ciddi mesajlar barındırdığını düşündüğüm bu film, aynı zamanda 4 dalda Oscar’a aday olmuş ve en iyi senaryo ödülünü kazanmıştır.

Robin Williams
Robin McLaurin Williams Amerikalı komedyen ve oyuncu.

İlk olarak filme ilişkin söylemek istediğim bir başka şey ise bu filmin isminin önceden çokça bilinmesi fakat bir şekilde pek fazla izlenilen filmlerden biri olmaması. Bence temel sebebi şu, filmin bıraktığı etki dışarı vurmakta güçlük çektiğimiz şeyleri anlattığından, bu filmden çokça bahsediyoruz ancak onun ağır yapısı, ana akım filmlerinden uzak temposu insanları bu filmi izlemekten alıkoyuyor ve yine bana kalırsa bu ikisi arasında da oldukça ciddi bir bağıntı var. Eğer filmi izlemediyseniz, “ne diyorsun yahu?” diyebilirsiniz ancak “spoiler” vermeden film hakkındaki görüşlerimi anlatmam çok güç.

Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim, eğitim ve öğretim meselesini çok az bir süre dahi olsa kafasına takmış birisinin mutlaka ama mutlaka izlemesi gerektiği hatta izlemek zorunda olduğunu düşündüğüm filmdir Ölü Ozanlar Derneği.

Diğer film tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

]]>
https://universkop.com/olu-ozanlar-dernegi-dead-poets-society/feed/ 0